Op zoek naar verdieping op topsport niveau?

  

In samenwerking met een topsportlocatie in Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam bieden wij een driejarig verdiepingstraject aan. Dit traject kan reeds gestart worden tijdens de basisopleiding fysiotherapie met module 1. Als je al in het bezit bent van het diploma fysiotherapie dan kan er gekozen worden tussen de drie cursussen afhankelijk van de wensen en niveau van de cursist. 


De docenten zijn allen werkzaam in de topsport en hebben de cursus eerst zelf gevolgd alvorens zij tot het docententeam zijn toegevoegd. 


De gehele cursus is gebaseerd op “evidence based practice” (EBP) en de praktijkervaring van de docenten. 

Cursus aanbod

Module 1: Verdieping

Deze cursus is uitermate geschikt voor het volgen tijdens de studie fysiotherapie in het 2e,3e en 4e studiejaar of als net afgestudeerde collega. 


Je krijgt per gewricht een verdieping van kennis en kunde in anatomie, fysiologie, artro en osteokinematica en pathologie.


De praktische vaardigheden behelsen de diagnostiek en therapeutische interventies passend bij het gewricht, spier en pathologie.


Centraal tijdens deze cursus staat niet het leren van het kunstje, maar het begrijpen van de onderzoek en behandeltechnieken vanuit een stevige fundatie in kennis. 

Module 2: Integratie

Deze cursus is het vervolg op module 1, maar kan bij het bezitten van een diploma fysiotherapie ook afzonderlijke gevolgd worden. Hierbij is het klinisch redeneren met echte patiënten de kern. 


We bieden in groepsverband een patiënt aan waarbij 4 collegae een taak krijgen (screening, anamnese, onderzoek en behandeling). 


Met elkaar nemen we de patiënt door en komen we via hypotheses, onderzoeksdoelstellingen en een fysiotherapeutische diagnose tot een behandelvoorstel.


Tijdens de les krijgen de collegae feedback op hun handelen en worden er zoekopdrachten geformuleerd bij het ontbreken van kennis binnen de groep. 


De les erna is de evaluatie waarin we als groep de klinische les nabespreken en de uitkomst van de zoekopdrachten wordt besproken. 


Daarnaast worden er tijdens de les onderzoeks en behandeltechnieken geoefend die van toepassing zijn bij de patiënt en/of de bijbehorende regio. 

Module 3: Mastering

Deze cursus is het vervolg op module 2, maar kan bij het bezitten van een diploma fysiotherapie ook afzonderlijk gevolgd worden en is geschikt voor de therapeut met werkervaring in de particuliere praktijk met sporters. 


In deze cursus gaan we pathologiën langs die  voorkomen binnen de sportpraktijk, waarbij we performance onderdelen gaan verweven met de fysiotherapeutische revalidatie. 


Het is een mix van theorie en praktijk, waarbij we zelf de actieve onderdelen gaan ervaren en doorontwikkelen. 


Deze cursus wordt ieder jaar vernieuwd met de nieuwste evidentie indien die er is.